ANOTHER TURNING POINT | fotograf fransson

fotograf fransson

Annons

ANOTHER TURNING POINT

Om tre timmar är ställs datumet om. 29 november blir till den 30:e. Min födelsedag, Och jag går ifrån sjutton till arton. Sådär. Över en sekund är jag helt plötsligt äldre, “vuxen”. Åtminstonde på papper. I skallen lär jag aldrig bli vuxen. Tro mig..

Well, Framförallt den senaste månaden har jag räknat ner till den trettionde november med större och större längtan för var dagaom gått. Inte velat sitta hemma när alla kompisar är ute. Inte velat vara bunden till en förälder man inte längre har kontakt med, att få gadda sig i nacken utan mammas varningsfinger, att få sätta fotograf fransson på fotografhimlen i Sverige. På riktigt. Inte längre vara för liten även om man aldrig växer upp. Att få leva fritt. Kunna boka ett tåg utan mamma. Kunna lösa ut en simpel trisslott utan mormor. Vara redo för körkort och bara ja… Vara lika gammal som alla andra. Slippa vara så nära men ändå så långt ifrån. Foreveralone. På papper har jag om tre timmar lika mycket att säga till om i Sverige som fyrtioåriga Bert på polishuset.

Samtidigt kan jag inte låta bli att redan nu sakna att vara “liten” vara ett barn, ung, dum och full isjutton av jäkelskap! Visst kan man vara freaked out som artonåri ng också. Jag kommer alltid att varadet, det är sådan jag är. Men allt ska vara så himla seriöst och man måste vara ordentlig och mogen hela tiden. Ja, ni hör hur trist det låter. Sjutton var en bra ålder.

Jag önskar att jag satt i samma sits som för ett år sedan, åldersmässigt, då alla andra var sjutton. Men nu är jag sjutton redan. Och imorgon är jag arton.

Jag ska lova mig själv en sak, inför er, här och nu.

Jag tänker aldrig låta artonåringarnas moral trycka in mig i en värld där allt är gravallvarligt och seriöst. Än vill jag ara den Hanna jag varit hittills. Ung, tar livet med en klackspark och tror benhårt på att ALLT är möjligt, bara man vill det tillräckligt mycket och beredd att kämpa. Jag tänker inte växa upp enligt en mall som föräldrar och samhället har skapat. Jag ska gå min egen väg. Finna egna vägar och pröva mig fram tills jag når Mina drömmar på Mitt vis genom att lära mig av Mina misstag. Amen, eller något.

Peace out mates. You’re the best.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ellen

    JA MÅ DU LEVA, JA MÅ DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR, JAVISST SKA DU LEVA, JAVISST SKA DU LEVA, JAVISST SKA DU LEVA UTI HUNDRADE ÅR, OSV OSV!

    säger grattis redan nu! så ja, GRATTIS! :D

Annons
stats